Mesaj de solidaritate adresat ucrainenilor aflați pe teritoriul Republicii Moldova, la evenimentul sărbătorit astăzi, la Chișinău- Ziua Mondială a Cămașii Ucrainene -„Вышиванка”

Publicat: Vin, 19/05/2023 - 19:12 | | Vizualizări:

Șeful Inspectoratului General pentru Migrație Mihail Vodă împreună cu echipa sa a venit cu un mesaj de solidaritate adresat ucrainenilor aflați pe teritoriul Republicii Moldova, la evenimentul sărbătorit astăzi,  la Chișinău- Ziua Mondială a Cămașii Ucrainene -„Вышиванка”

,,Tradițional, în cea de-a treia zi de joi a lunii mai, în Ucraina este sărbătorită Ziua Mondială a Cămașii Ucrainene, „Вышиванка”. Cu fiecare an, sărbătoarea devine din ce în ce mai populară și ne convinge că valorile culturale ale unei națiuni sunt importante pentru păstrarea istoriei neamului și transmiterea tezaurului către generații.

Suntem onorați să vă transmitem urările noastre de bine tuturor celor care apreciază și promovează portul național ca pe un simbol al legăturii cu patria. Conștientizăm că scopul principal al acestei sărbători este de a păstra tradițiile populare originale și de a demonstra lumii întregi că nu se poate da uitării istoria și rădăcinile.

Și în acest an, festivalul dedicat portului național are loc în scuarul Catedralei din Chișinău semn că oamenii au credință în viitor.

Dragi ucraineni, vă încurajăm să mențineți vie speranța că veți reveni în țara voastră sub un cer senin de Pace, până atunci sunteți bineveniți aici, în Moldova, aveți suportul nostru în alegerea unei opțiuni pentru fiecare dintre Dumneavoastră de a vă legaliza statutul. Suntem deschiși și în continuare să vă susținem în depășirea tuturor provocărilor.

Fiți puternici și uniți. Binele învinge, iar după nori apare soarele!”