Condiții de trai mai bune pentru solicitanții de azil și de protecție temporară în Republica Moldova

Zilele acestea, la Centrul de Cazare al Inspectoratului General pentru Migrație s-a încheiat un amplu proiect de reabilitare și îmbunătățire a condițiilor de recepție a beneficiarilor. Pe parcursul ultimelor douăsprezece luni, echipa IGM, cu suportul partenerilor de dezvoltare, a reușit să renoveze capital blocurile sanitare, să construiască un teren de joacă pentru copii, să îmbunătățească condițiile de acces pentru persoanele cu dizabilități și să completeze rezervele de kituri pentru nou-născuți. De asemenea, au fost instalate paturi supraetajate, așa încât, în caz de forță majoră, Centrul are capacitatea să găzduiască până la 200 de persoane. Iar cu suportul Consiliului danez  pentru refugiați (DRC), este asigurată asistența medicală la prima necesitate a beneficiarilor.

 Centrul de Cazare al Inspectoratului General pentru Migrație adăpostește anual sute de cetățeni din zeci de țări ale lumii. O bună parte dintre aceștia sunt copii și persoane cu dizabilități. Doar în aceste momente, la Centrul de Cazare al IGM și-au găsit refugiu 10 copii, dintre care unul este nou-născut.

 Proiectul a fost realizat în baza Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Consiliul danez  pentru refugiați (DRC) semnat în anul 2022. Cu contribuții substanțiale și dotări, s-au alăturat UNICEF Moldova și Biroul SUA pentru Populație, Refugiați și Migrație.

 Menționăm că, la momentul actual, Centrul de cazare al IGM adăpostește 65 de persoane- solicitanți de azil în Republica Moldova, refugiați ori persoane, care beneficiază de protecție internațională, din peste 20 de state ale lumii.

Ultimele știri               
Lista statelor ai căror cetățeni dețin permise de ședere permanentă și provizorie valabile
Ești student străin și vrei să aplici la studii în una din instituțiile de învățământ în Republica Moldova
Vorbește-ne despre experiența ta la IGM iar noi vom îmbunătăți constant serviciile acordate
IGM a depistat în ședere ilegală 7 străini
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.