Ziua Internațională a Familiei marcată la IGM

Publicat: Mie, 15/05/2024 - 15:24 | | Vizualizări:

În afară de faptul că trăim în granițe comune, noi avem valori comune. Există valori universale, cum ar fi familia, care e prețuită deopotrivă de toate etniile și popoarele.

Astăzi în Republica Moldova sunt documentați cu acte de identitate valabile aproape 20 600  străini veniți  din 97 de state ale lumii.  De la începutul anului 2024 cca 1250 dintre aceștia au obținut dreptul de ședere la reîntregirea familiei cu un cetățean al Republicii Moldova ori cu un străin. Aceste familii își realizează drepturile prin participare activă la viața economică, socială și culturală a societății moldovenești.

În Centrul de Cazare al IGM, în prezent, își găsesc refugiu 7 familii beneficiare de protecție internațională, în componența cărora cresc și se educă 8 copii cu vârsta cuprinsă între 1-10 ani.

De Ziua Internațională a Familiei celebrăm unitatea, echilibru, sprijinul reciproc între membrii de familie. Prin programele de integrare  contribuim la consolidarea valorilor familiilor venite din toate colțurile lumii, cu tot felul de experiențe și tradiții, astfel împreună formăm societatea incluzivă în care dorim să trăim.

Amintim că Ziua Internațională a Familiei este marcată anual pe 15 mai, o sărbătoare instituită de ONU pe 20 septembrie 1993.