Exercițiul interdepartamental pentru gestionarea unui aflux de străini la frontiera de stat ,,AFLUX-2024″

La data de 12 septembrie 2024, pe teritoriul raionului Vulcănești, a fost organizat și desfășurat exercițiul de către Inspectoratul General pentru Migrație în comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră privind gestionarea unui aflux de străini la frontiera de stat.

Exercițiul „AFLUX-2024” a fost organizat pentru a testa și îmbunătăți pregătirea angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în gestionarea situațiilor de fluxuri migraționale masive și a solicitanților de azil la frontieră. În cadrul exercițiului, au fost urmărite următoarele obiective:

  • Testarea capacității ofițerilor de a identifica, procesa și gestiona eficient cazurile de migrație masivă, inclusiv, a solicitanților de azil.
  • Îmbunătățirea lucrului în echipă: perfecționarea colaborării între ofițerii de migrație și cei de frontieră, consolidarea coeziunii echipei și a eficienței în gestionarea situațiilor de criză.
  • Testarea reacției în situații de criză: evaluarea reacției și capacității angajaților de a lua decizii rapide și eficiente în condiții de stres și presiune.
  • Consolidarea culturii organizaționale: îmbunătățirea culturii organizaționale, creșterea operativității în luarea deciziilor și ajustarea planurilor de intervenție pentru a răspunde mai bine în cazul unui aflux sporit de străini.

În cadrul exercițiului, la fel, au fost testate procedurile operaționale de a acorda o formă de protecție ori azil pe teritoriul țării, modul de respectare a drepturilor fundamentale ale străinilor, inclusiv, accesul la informații. În Centrul provizoriu au fost implicate, 52 de angajați, dintre care 16 femei, care au acordat servicii psihologice, servicii medicale și alte servicii primare și esențiale străinilor implicați în exercițiu.

Gestionarea unui aflux sporit de străini este o sarcină complexă și necesită o abordare coordonată și eficientă din partea tuturor autorităților și organizațiilor non-guvernamentale implicate. Prin intermediul acestor exerciții, se poate asigura că situația este gestionată într-un mod care protejează atât securitatea națională, cât și drepturile străinilor. Iar prezența unui război la graniță ne impune să fim vigilenți și pregătiți în orice moment.

Ultimele știri               
Bullyingul – o problemă din cauza căreia suferă copiii și pe care adulții trebuie să o prevină
Sprijin pentru integrarea elevilor străini din Orhei
Angajații IGM își îmbunătățesc abilitățile pentru o comunicare eficientă și transparentă
Campania de desen „Moldova e și casa mea, implicarea mea contează”
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.