Contribuim  la o societăte incluzivă, respectuoasă față de diversitatea etnică și culturală

Bălți - Inspectoratul General pentru Migrație a organizat o întâlnire informativă pentru  persoanele strămutate din Ucraina, beneficiari ai protecției temporară și solicitanții de azil stabiliți în nordul țării. Evenimentul a avut loc în colaborare cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din Bălți, UNHCR, reprezentanți ai comunității rome și Asociația „Zdorovii Gorod” .

În cadrul întâlnirii ofițerii IGM au venit cu informații actualizate, precum drepturile refugiaților, accesul la servicii esențiale (educație, sănătate, locuințe) și oportunitățile de muncă și formare profesională. Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a oferit informații despre programele care sprijină integrarea acestora pe piața muncii, iar Asociația „Zdorovii Gorod” a vorbit despre necesitatea incluziunii sociale a minorităților rome.

Evenimentul a avut scopul de a facilita dialogul și colaborarea între autorități și persoanele strămutate din Ucraina, contribuind la o mai bună integrare socială și economică.

Inspectoratul General pentru Migrație, își reafirmă angajamentul de a sprijini integrarea străinilor în comunitate, contribuind activ la construirea unei societăți incluzive, respectuoase față de diversitatea etnică și culturală.

Ultimele știri               
Sesiune informativă despre riscurile legate de traficul de ființe umane
Drept de ședere și pentru victimele traficului de ființe umane
Contribuim  la o societăte incluzivă, respectuoasă față de diversitatea etnică și culturală
Reîntoarcerea în țara de origine a unei cetățene a Republicii Kazahstan
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.