Dialogul privind migrația din cadrul Procesului de la Praga

Conducerea Inspectoratului General pentru Migrație a participat zilele acestea la lucrările organizate pe platforma Procesului de la Praga, în formatul unui atelier internațional dedicat prevenirii și combaterii migrației ilegale și a traficului de migranți.

Șeful-adjunct al IGM, Vadim Popovici, a împărtășit la Budapesta experiențele Republicii Moldova de gestionare a proceselor migraționale. Alături de celelalte state participante, au fost prezentate strategiile implementate la nivel național, în combaterea migrației ilegale în contextul situației regionale,  cu accent pe identificarea migranților nedocumentați și identificarea itinerarelor folosite de aceștia. De asemenea, delegația țării s-a referit la tendințele migraționale pe parcursul anului 2023.

Amintim că Procesul de la Praga reprezintă o platformă internațională de dialog orientată care promovează parteneriate în materie de migrație între țările Uniunii Europene, Spațiul Schengen, Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest, Asia Centrală, Rusia și Turcia. 

Ultimele știri               
Celebrăm Ziua Mondială a Refugiatului
IGM – Regiunea Centru: Activități cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Cetăţenii Republicii Moldova sunt obligaţi să declare transcrierea actelor de stare civilă înregistrate în străinătate
IGM salută succesul evenimentului „Casa Mare” dedicat Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.