IGM a depistat în ședere ilegală 7 străini

La 9 iulie curent, ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație, în mun. Chișinău au depistat 7 străini care se aflau în ședere ilegală.  În urma verificărilor s-a stabilit că 5 bărbați și 2 femei, cetățeni ai Nepalului și Indiei, cu vârsta cuprinsă între 22 și 40 ani, aveau viza de intrare pentru Republica Moldova expirată. Străinii intenționau să tranziteze teritoriul statului și să ajungă în Ucraina.

Până la îndeplinirea măsurilor de îndepărtare a străinilor de pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele au fost luate în custodie publică și plasate în Centrul de plasament temporar al străinilor al IGM.  În privința acestora a fost dispusă măsura de siguranță – expulzarea cu aplicarea interdicției de intrare în Republica Moldova pentru un termen de 5 ani.

De la începutul anului 2024 de către Inspectorat au fost depistați peste 80 de străini aflați în ședere ilegală și luați în custodie publică, cei mai mulți dintre aceștia fiind cetățeni ai Indiei, Nepalului și Bangladeshului.

Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura luării în custodie publică sunt traversarea ilegală a frontierei de stat, încălcarea regulilor de ședere pe teritoriul Republicii Moldova și nerespectarea deciziei de returnare de pe teritoriul statului.

Ultimele știri               
Lista statelor ai căror cetățeni dețin permise de ședere permanentă și provizorie valabile
Ești student străin și vrei să aplici la studii în una din instituțiile de învățământ în Republica Moldova
Vorbește-ne despre experiența ta la IGM iar noi vom îmbunătăți constant serviciile acordate
IGM a depistat în ședere ilegală 7 străini
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.