IGM – Regiunea Centru: Activități cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2024

În ajunul Zilei Mondiale a Refugiaților, celebrată anual la 20 iunie, Direcția regională Centru a Inspectoratului General pentru Migrație (IGM), a desfășurat o serie de acțiuni de informare și sprijin dedicate refugiaților din regiune.

Scopul principal al acțiunilor a fost de a facilita accesul refugiaților la informații cu privire la drepturile și obligațiile ce le revin pe teritoriul Republicii Moldova, contribuind astfel la integrarea lor socială.

Echipele IGM au vizitat mai multe centre de plasament pentru refugiați din r. Anenii Noi s. Bulboaca, r. Strășeni s. Cojușna, or. Nisporeni, mun. Chișinău.

Pe parcursul vizitelor au fost organizate sesiuni de informare cu privire la cadrul legal privind refugiații din Republica Moldova, drepturile și obligațiile acestora, precum și procedurile de azil și protecție temporară. La fel au fost distribuite materiale informative relevante pentru refugiați.

Cumulativ, ofițerii Direcției regionale Centru a IGM au acordat consultanță individuală unui număr de 117 refugiați, oferindu-le răspunsuri la întrebări specifice și orientându-i către resursele disponibile.

Prin acțiunile desfășurate, IGM subliniază angajamentul ferm de a sprijini refugiații aflați pe teritoriul Republicii Moldova, contribuind la crearea unui mediu favorabil integrării durabile a acestora în societatea moldovenească.

Ultimele știri               
Lista statelor ai căror cetățeni dețin permise de ședere permanentă și provizorie valabile
Ești student străin și vrei să aplici la studii în una din instituțiile de învățământ în Republica Moldova
Vorbește-ne despre experiența ta la IGM iar noi vom îmbunătăți constant serviciile acordate
IGM a depistat în ședere ilegală 7 străini
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.