Inspectoratul General pentru Migrație a marcat Ziua Mondială a Refugiatului 2024 prin acțiuni concrete de sprijin și integrare

Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, celebrată anual pe 20 iunie, Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) a organizat o serie de evenimente dedicate sensibilizării publicului cu privire la problemele refugiaților și promovării integrării lor eficiente și durabile în societatea moldovenească.

Astfel, șeful adjunct al IGM, dl Vadim Popovici, a participat la evenimentul festiv dedicat Zilei internaționale ale refugiaului cu genericul „Mulțumim Moldova”, unde a vorbit despre experiențele personale și profesionale pe care le-a trecut din februarie 2022 până în prezent, inclusiv s-a referit la realizările IGM în domeniul gestionării afluxului masiv de personae strămutate din Ucraina prin introducerea protecției temporare, muncă asiduă și profesionistă.

Șeful Secției Protecție internațională și informații din țara de origine a Direcției azil și apatridie, dl Ion Budeanu a participat la emisiunea „Spațiul Public” cu Veronica Scorpan de la postul de Radio Moldova 1 în care a vorbit despre sistemul de azil din Republica Moldova, oferind detalii despre termenii profesionali „refugiat”, „solicitant de azil” „beneficiari de protecție umanitară” ș.a., drepturile și obligațiile refugiaților, inclusiv a explicat care este procedura legală de a obține o formă de protecție pe teritoriul țării.

În același context, ofițerii IGM au fost parte a mai multor evenimente pe întreg teritoriul țării. Au oferit sesiuni de consiliere și orientare refugiaților, facilitând accesul la informații esențiale și resurse utile pentru integrarea lor socială și economică. De asemenea au furnizat informații detaliate despre programele de integrare disponibile refugiaților în Republica Moldova, contribuind la o mai bună înțelegere a oportunităților de integrare. Totodată au oferit asistență juridică individuală refugiaților care au nevoie de sprijin pentru a-și reglementa statutul legal în țară.

IGM este la datorie pentru a sprijini refugiații în procesul lor de integrare în societatea moldovenească, promovând valorile fundamentale ale solidarității umane, ospitalității și respectului pentru diversitate.

Evenimentul festiv dedicat Zilei internaționale ale refugiaților 2024 „Mulțumim Moldova”

Ziua Mondială a Refugiatului / „Spațiul Public” cu Veronica Scorpan /20 06 2024/

Picnicul solidarității cu refugiații pe malul pitoresc al lacului „Frumoasa” din Cahul

„De vorbă cu eroii - povești emoționante: Refugiați din Ucraina își găsesc un nou început în Moldova" la Direcția regională Nord a IGM

Direcția regională Centru - acțiuni de informare și sprijin dedicate refugiaților din regiune

GustoHora: O Zi a Refugiatului plină de bucurie și unitate! din Chișinău, organizat la Centrul de Cazare al IGM

Ultimele știri               
Inspectoratul General pentru Migrație a marcat Ziua Mondială a Refugiatului 2024 prin acțiuni concrete de sprijin și integrare
Celebrăm Ziua Mondială a Refugiatului
IGM – Regiunea Centru: Activități cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Cetăţenii Republicii Moldova sunt obligaţi să declare transcrierea actelor de stare civilă înregistrate în străinătate
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.