Străini care desfășurau muncă ilegală

În urma desfășurării măsurilor speciale de investigații de către ofițerii Direcției Regionale Sud a Inspectoratului General pentru Migrație pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, în or. Cimișlia au fost depistați 3 străini în situație de ședere ilegală.

S-a constat că bărbații originari din Republica Uzbekistan și Tadjikistan, desfășurau activitate de muncă în lipsa actelor necesare, care permit străinului să desfășoare activitate de muncă pe teritoriul țării. La fel  s-a constat că aceștia nu au respectat termenul legal de aflare în țară.

Urmare celor constatate, de către IGM, străinii au fost sancționați contravențional în temeiul art. 333 și art. 334, iar de către instanța de judecată a fost dispusă plasarea acestora în custodie publică în subdiviziunea specializată a IGM, cu ulterioara expulzare de pe teritoriul țării și aplicarea interdicției de intrare pentru o perioadă de 5 ani.

Suplimentar, persoana juridică urmează a fi sancționată conform art. 334 Cod contravențional al Republicii Moldova, care prevede amendă de la 120 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice, pentru fiecare angajat ilegal.

Atenționăm cetățenii străini despre necesitatea respectării cadrului normativ privind perioada legală de aflare pe teritoriul Republicii Moldova, la fel, și scopul șederii în țară, pentru a evita situații de încălcarea  a regulilor de ședere pe teritoriul statului.

Ultimele știri               
Celebrăm Ziua Mondială a Refugiatului
IGM – Regiunea Centru: Activități cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Cetăţenii Republicii Moldova sunt obligaţi să declare transcrierea actelor de stare civilă înregistrate în străinătate
IGM salută succesul evenimentului „Casa Mare” dedicat Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.