Centrul de Apel +373 (22) 820-007

Linia Verde 08:00-20:00/Luni-Vineri 080001527

Programare online

Un dialog constructiv cu Banca Mondială și planificarea activităților de viitor

Consolidarea procesului de integrare a străinilor la nivel local, inclusiv prin promovarea incluziunii social economice, este o prioritate pentru asigurarea bunăstării populației. Astfel, în perioada 02-06 iunie, în Republica Moldova s-a aflat în misiune echipa Băncii Mondiale, condusă de către Erik Johnson.


Acțiunile au vizat coordonarea activităților în cadrul Proiectului aflat în gestiunea MAI, sesiuni comune de informare privind contractele de achiziții privind programul de asistența tehnică al Băncii Mondiale pentru sprijinirea refugiaților și comunității gazdă, coordonarea acțiunilor privind contractarea unui ONG pentru furnizarea de servicii la nivel local pentru străini inclusiv persoanele strămutate din Ucraina, diversificarea activităților pentru copii și tineri. Totodată au fost abordate subiectele privind integrarea, comunicarea și dezvoltarea de servicii inovative digitale, consolidarea capacității în domeniul IT.


Pe parcursul vizitei au fost organizate consultări cu echipa IGM și reprezentanții MAI, precum și organizate consultări la nivel teritorial în mun. Cahul cu participarea Centrului de integrare pentru străini al IGM din sudul țării, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanții ONG-urilor care prestează servicii străinilor la nivel teritorial, nemijlocit implicați în gestionarea crizei.


Activitățile au loc în cadrul Programului de asistență tehnică al Băncii Mondiale pentru Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova „Programul de sprijin pentru refugiați și comunitatea-gazdă” pentru perioada 2024-2026, finanțat prin Facilitatea Globală de Finanțare Concesionară (GCFF). Obiectivul acestuia este îmbunătățirea politicilor și capacităților autorităților locale pentru o integrare mai eficientă a refugiaților și consolidarea coeziunii sociale în comunitățile gazdă.


Obiectivul de dezvoltare al Programului este îmbunătățirea politicilor guvernamentale, a sistemelor și competențelor la nivel național și local în vederea facilitării în mod eficient a integrării sociale și economice a refugiaților din Ucraina și a altor cetățeni străini care intră în Republica Moldova și consolidării coeziunii sociale în cadrul comunităților gazdă.

Ultimele știri               
Ziua Mondială a Refugiatului – Solidaritate și angajament continuu pentru protejarea celor forțați să își părăsească țara
Anunț: Sesiune de informare dedicată agenților economici
IGM marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge printr-o acțiune de solidaritate
Uniunea Europeană sprijină consolidarea sistemului de migrație și azil din Republica Moldova
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.