Vizita directorului adjunct al Direcției Reziliență și Soluții UNHCR la IGM

Zilele acestea, la Chișinău Inspectoratul General pentru Migrație a găzduit vizita directorului adjunct al Direcției Reziliență și Soluții UNHCR, doamna Betsy Lippman.

În cadrul întâlnirii, șeful adjunct al IGM, Alexandru Putere a prezentat procedura de documentare a persoanelor strămutate din Ucraina, menționând că procesul de documentare și obținere a unui act de identitate la protecție temporară nu necesită timp de așteptare ori eforturi suplimentare din partea beneficiarilor. În cadrul discuțiilor a fost discutată și evoluția implementării regimului de protecție temporară în Republica Moldova precum și alte teme actuale ce privesc protecția și incluziunea refugiaților.

De asemenea, ofițerii IGM împreună cu juriștii CDA din cadrul Centrului de Integrare al IGM au realizat o incursiune privind  aspectele practice în procesul de integrare, vorbindu-le oficialilor despre provocările cu care se confruntă străinii în prima perioadă și  oportunitățile de integrare disponibile pentru ei.

Amintim că de la începutul războiului din Ucraina până în prezent, în sistemul informațional al Inspectoratului General pentru Migrație privind protecția temporară, s-au preînregistrat în total 60 763 persoane, 49 808 buletine de identitate au fost eliberate beneficiarilor de protecție temporară, inclusiv 13 883 pentru minori.

Ultimele știri               
Celebrăm Ziua Mondială a Refugiatului
IGM – Regiunea Centru: Activități cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Cetăţenii Republicii Moldova sunt obligaţi să declare transcrierea actelor de stare civilă înregistrate în străinătate
IGM salută succesul evenimentului „Casa Mare” dedicat Zilei Mondiale a Refugiaților 2024
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.