Sesiuni de acomodare socio-culturală pentru străini la Chișinău

Centrul de Integrare pentru Străini al Direcției regionale Centru a Inspectoratului General de Migrație (IGM), în colaborare cu Ministerul Culturii, a finalizat cu succes două sesiuni de acomodare socio-culturală dedicate străinilor veniți din Ucraina, Federația Rusă, Estonia și Belarus.

25 de participanți au luat parte la evenimentele care au avut loc la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău la sfârșitul lunii iunie. Scopul principal al sesiunilor a fost de a facilita integrarea străinilor în societatea moldovenească prin familiarizarea cu elementele fundamentale ale culturii și tradițiilor naționale.

Participanții au apreciat foarte mult sesiunile, declarând că le-au oferit ocazia de a se familiariza cu cultura locală și de a construi relații semnificative cu membrii comunității. La final, aceștia au primit Certificate ce atestă participarea lor la eveniment.

IGM va continua să organizeze evenimente de acomodare socio-culturală pentru străini, oferindu-le sprijinul necesar pentru o integrare reușită în societatea moldovenească.

Centrul de integrare pentru străini al Direcției regionale Centru a IGM poate fi vizitat pe adresa mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare nr. 124, et. 2, biroul 219. Este un serviciu partajat care oferă măsuri de integrare, consiliere, informare și asistență străinilor din municipiul Chișinău și raioanele: Ialoveni, Hîncești, Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Criuleni, Dubăsari, Orhei, Strășeni, Călărași, Ungheni, Nisporeni. Centrul este deschis de luni până vineri, de la ora 08:00 la 17:00, cu o pauză de masă între 12:00 și 13:00.

Ultimele știri               
Lista statelor ai căror cetățeni dețin permise de ședere permanentă și provizorie valabile
Ești student străin și vrei să aplici la studii în una din instituțiile de învățământ în Republica Moldova
Vorbește-ne despre experiența ta la IGM iar noi vom îmbunătăți constant serviciile acordate
IGM a depistat în ședere ilegală 7 străini
Ți-a fost de ajutor acest articol?
DaNu

Ți-a fost de ajutor?

Da
Nu
Mulțumim pentru opinie
Facebook
YouTube
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.