Șeful IGM, domnul Mihail Vodă cu un mesaj de salut și solidaritate la lansarea Proiectului ,,Sprijin pentru refugiații din Ucraina prin intermediul mass-media"

Publicat: Lun, 04/09/2023 - 13:38 | | Vizualizări:

Astăzi Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu UNESCO și cu sprijinul Japoniei lansează Proiectul ,,Sprijin pentru refugiații din Ucraina prin intermediul mass-media”.

Scopul acestui proiect este să ofere suport instituțional presei, care ulterior va susține persoanele strămutate din Ucraina, creând un mediu sigur de informare și va crea acces la surse veridice de informare, creșterea empatiei societății.

Amintim că în cadrul IGM, activează Centrul de Apel, care pune la dispoziție Linia Verde destinat tuturor străinilor, nemijlocit ucrainenilor 080001527, unde aceștia pot primi informații și consultații ce ține de accesul la servicii, drepturi, oportunități, precum și condiții necesare pentru a-și legaliza șederea pe teritoriul Republicii Moldova.

IGM recunoaște rolul incontestabil al mass-mediei în transmiterea mesajelor și soluțiilor sigure pentru străini stabiliți pe teritoriul statutului.