Șeful IGM Mihail Vodă a discutat despre eforturile comune în prevenirea și combaterea migrației ilegale cu Șeful IGPF Ruslan Galușca

Publicat: Jo, 11/01/2024 - 13:12 | | Vizualizări:

Subiectele comune de pe agenda de lucru, necesitatea stabilirii unor misiuni comune între echipele IGM și IGPF pe linie de diminuare a cazurilor de migrație ilegală la frontiera de stat, precum și, prevenirea și combaterea migrației ilegale, au fost principalele teme discutate de Șeful IGM Mihail Vodă și Șeful IGPF Ruslan Galușca.


În discuții, interlocuitorii au convenit asupra intensificării colaborării bilaterale, fiind propuse un șir de acțiuni comune, care să fie realizate la nivel central, regional și tactic, conform responsabilităților. La fel, a fost evocată necesitatea operaționalizării eficiente a procesului de schimb de informații între cele două arme ale MAI, pentru a beneficia de o mai mare eficiență a proceselor de lucru și pentru a spori accesul beneficiarilor la informații și servicii.


Părțile și-au exprimat dorința de a dezvolta cooperarea existentă, având în vedere provocările care se atestă la nivel regional.