Confirmă numărul de identificare de stat (IDNP) la Ghișeele de documentare a străinilor ale IGM

Publicat: Mie, 06/03/2024 - 16:15 | | Vizualizări:

Inspectoratul General pentru Migrație amintește că adeverințele privind confirmarea numărului de identificare de stat (IDNP) pentru cetățenii străini pot fi obținute atât online, cât și fizic, la oricare dintre Direcțiile Regionale ale Inspectoratului General pentru Migrație.

Cererea poate fi completată, descărcând  formularul standard disponibil pe igm.gov.md   și se expediază la adresele regionale după principiul teritorialității.

 

  • Direcția Regională Nord – nord@igm.gov.md (mun. Bălţi și 14 raioane: Briceni, Edineţ, Donduşeni, Drochia, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei, Soroca, Șoldănești, Telenești, Rezina).
  • Direcția Regională Centru – centru@igm.gov.md (mun. Chișinău și 12 raioane: Anenii Noi, Călărași, Criuleni, Dubăsari, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Căușeni, Ștefan Vodă și Ungheni)
  • Direcția Regională Sud – sud@igm.gov.md (mun. Comrat, mun. Cahul și 8 raioane: Ceadîr-Lunga, Taraclia, Vulcănești, Cantemir, Basarabeasca, Cimișlia, Leova).

La cerere se anexează copia pașaportului solicitantului și copiile buletinului și procurii, în cazul în care cererea este depusă de un reprezentant împuternicit legal. În decurs de 5 zile lucrătoare, după achitarea taxei, solicitantul primește pe poșta sa electronică adeverința privind confirmarea codului IDNP atribuit străinului la intrarea în Republica Moldova.

Costul serviciului acordat este - 100 lei. Taxa se achită după confirmarea, printr-un mesaj prin e-mail, de către funcționarul Inspectoratului General pentru Migrație.

Serviciul este solicitat de obicei de către cetățenii străini care, odată intrați pe teritoriul țării noastre, doresc să deschidă o afacere, să se angajeze în câmpul muncii, să intre în posesia unei moșteniri, să-și ridice diplomele de studii, dar și în alte situații care presupun un raport juridic cu statul Republica Moldova. 

Centrul de Apel al IGM rămâne la dispoziția cetățenilor străini cu informații și ghidare în asigurarea unei migrații sigure.