Martie: 5 cele mai importante subiecte din agenda Inspectoratului General pentru Migrație

Publicat: Marți, 02/04/2024 - 11:23 | | Vizualizări:

  1. Ofițerii IGM au asistat operațiunea de evacuare a  unui grup  de refugiați ucraineni evacuați din Fâșia Gaza pe Aeroportul Internațional Chișinău.
  2. Pe parcursul lunii martie v-am informat despre actualitățile privind prelungirea mecanismului de acordare a protecției temporare începând cu 1 martie 2024.
  3. Serviciile IGM pot fi accesate la Ghișeele de documentare a străinilor la nivel regional, vezi cum poți confirma numărul de identificare de stat (IDNP) la Nord, Centru și Sud.
  4. Supreavegherea regimului de ședere al străinilor sunt domeniile prioritare de activitate ale Inspectoratului General pentru Migrație.

       Ofițerii IGM au reținut un cetățean al Ucrainei anunțat în căutare internațională de către autoritățile de drept din Germania pentru infracțiune de furt. De              asemenea pe parcursul lunii martie au fost petrecute percheziții într-un dosar de trecere ilegală a frontierei de stat.

  1. În luna martie IGM împreună cu alte structuri ale MAI au desfășurat campania națională  „Alege Singur”, în contextul Admiterii - 2024 la studii în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI. Vezi care sunt rezultatele aici.